ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 νέων πτυχιούχων σε 11 υπουργεία

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση  για την προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ του ειδικού προγράμματος που αφορά την πρόσληψη 5.500 ανέργων ηλικίας 22-29 ετών πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, σε 11 υπουργεία.

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για τη θεσμική αναβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών σε συγκεκριμένα πρότζεκτ όπως π.χ. η ψηφιοποίηση των φακέλων των ασφαλισμένων.

Αναλυτικά, τα υπουργεία στα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν (ή σε εποπτευόμενους φορείς τους) είναι τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ.

Οι αμοιβές

Οι ακαθάριστες αμοιβές ορίζονται για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) έως τα 1.040 ευρώ και για τους τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) έως τα 990 ευρώ για 12 μήνες με προσαύξηση 50 ή 100 ευρώ για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, ο διδακτορικός τίτλος σπουδών, η εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και τέλος, η ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών και στην τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις, κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το βιογραφικό τους, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

 

Προτεινόμενα για εσάς