Ασθμαίνοντας η Γεροβασίλη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας για να προλάβει τον Μητσοτάκη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Μέσω της έρευνας ζητά να μάθει πόσοι και που ήταν οι αστυνομικοί, ποιος ενημέρωσε πρώτος για την επίθεση, ποιος ήταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων και συντόνιζε την επιχείρηση, πόση ώρα μετά έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, που βρίσκονταν οι διμοιρίες και γιατί δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό θα γίνει και απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του κέντρου Επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση με μολότοφ έγινε χθες γύρω στις 9 το βράδυ από μια ομάδα 50 ατόμων, νέων, μαυροφορεμένων σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οποίοι έριξαν βροχή από μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά και τέσσερις αστυνομικούς. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Αστυνομικό Τμήμα είχε επισκεφτεί το πρωί ο αρχηγός της ΝΔ  ο οποίος συνομίλησε με στελέχη του Τμήματος, ενώ εξερχόμενος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία χωρίς ασφάλεια» και δεσμεύτηκε «τα συνεχιζόμενα φερόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. θα παταχθούν την επόμενη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».

«Τι περιμένουν πραγματικά κάποιοι, να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ολγα Γεροβασίλη  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έγινε γνωστή, αρχικά, μέσω των διαύλων της αστυνομίας και έτσι έμαθε την είδηση και η κυρία Γεροβασίλη. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέβαλε κάθε προσπάθεια να φτάσει στο Α.Τ. Ομονοίας πριν από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Όσο μάλιστα διαρκούσε η ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, χτυπούσε ακατάπαυστα το κινητό του για να κατέβει στο ισόγειο να υποδεχθεί την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αμήχανος, ο διοικητής απαντούσε τις κλήσεις λέγοντας «μα δεν μπορώ να φύγω από το γραφείο μου, έχω εδώ τον πρόεδρο της ΝΔ!».

Μάλιστα στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ  την «κάρφωσε» τονίζοντας ότι «έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ για να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΛΑΣ για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη».

Κάλεσε, δε, την κυρία Γεροβασίλη «να πεταχτεί στο Πολυτεχνείο για να δει τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που ντροπιάζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Η υπουργός κατά την άφιξή της έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών. Συγκεντρωμένοι γιούχαραν την κυρία Γεροβασίλη, φωνάζοντάς της: «Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε».