Ο «μπερές» μίλησε για τον απαγωγέα-Άλλος ένας εγκληματίας που δεν...είχε δώσει ποτέ δικαιώματα

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας των δύο εντεκάχρονων που έπεσαν θύματα απαγωγής  από 35χρονο στην Κύπρο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για τον δράστη αλλά και για το πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του. Ωστόσο αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της απαγωγής.

Ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Ο απαγωγέας είχε παρουσιαστεί στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος ζητώντας εθελοντές για να μεταφέρουν κάποια βιβλία αφού νωρίτερα είχε μπει στην αυλή του σχολείου Καμάρων στην Λάρνακα χωρίς να κινήσει υποψίες για την παρουσία του.

Ο ρόλος του γείτονα

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της Κυπριακής αστυνομίας ένας κάτοικος της περιοχής που μένει σε πολυκατοικία λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σχολείο, υποπτεύθηκε έναν ένοικο στο πρώτο όροφο του κτηρίου. Κάποια στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα δεν ταίριαζαν όμως. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον αδελφό του στον οποίο ανέφερε τις υποψίες τους. Και οι δυο αποφάσισαν να ενημερώσουν την αστυνομία, ώστε να κάνει έναν έλεγχο στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως σοβαρή και στήθηκε επιχείρηση εφόδου στο διαμέρισμα.

georgiou-kipros-1
Ο 35χρονος απαγωγέας Νίκος Γεωργίου

Η λύτρωση

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας ένα γκρίζο Nissan Sunny, το οποίο έμοιαζε με αυτό που είχαν περιγράψει οι αυτόπτες μάρτυρες.

Οι υποψίες ενισχύθηκαν και από την πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, τις τελευταίες μέρες άλλαζε συχνά τις πινακίδες.

Ο γείτονας που μίλησε στην αστυνομία, ανέφερε πως ο ύποπτος άνδρας του πρώτου ορόφου προχθές φορούσε μπερέ και αυτό το στοιχείο ταίριαζε με την περιγραφή.

Ταλαιπωρημένα

Δύο αστυνομικοί χτύπησαν τη πόρτα του διαμερίσματος και τους άνοιξε ο δράστης χωρίς να δείχνει διάθεση να διαφύγει ή να επιτεθεί. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν σε υπνοδωμάτιο και ήταν ταλαιπωρημένα κάτι που οδήγησε αρχικώς στο συμπέρασμα ότι ήταν ναρκωμένα.

Ωστόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως τα παιδιά δεν είχαν ναρκωθεί αλλά είχαν αφυδατωθεί και ταλαιπωρηθεί. Πληροφορίες πάντως από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο απαγωγέας είχε δώσει στα παιδιά λεμονάδα με ηρεμιστικά, ώστε να μην μπορέσουν να αντιδράσουν και να κοιμηθούν.

Ο ένας αστυνομικός πήρε τα παιδιά στα χέρια του και τα μετέφερε στο νοσοκομείο Λάρνακας όπου υπηρετεί ως γιατρός ο πατέρας του Φίλιππου και ως νοσηλεύτρια η μητέρα του Θεμιστοκλή. Από τις πολύωρες εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δεν φέρουν εξωτερικές κακώσεις.

Ο δεύτερος αστυνομικός που μπήκε στο διαμέρισμα, κάλεσε τον πολίτη που είχε δώσει τις πληροφορίες να μείνει μαζί του μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις.

Ο απαγωγέας που ονομάζεται Γιώργος Νικολάου, παρέμεινε στο διαμέρισμα με τους αστυνομικούς για πολλές ώρες και ανακρινόταν. Παράλληλα γίνονταν έρευνες στο διαμέρισμα.

Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του απαγωγέα ανακοινώθηκαν με ανακούφιση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος συνεχάρη την αστυνομία και τους πολίτες που βοήθησαν. Για τις έρευνες ενημερωνόταν και η πρεσβεία της Ελλάδας, αφού οι οικογένειες των παιδιών κατάγονται από την Ελλάδα.

Για λύτρα;

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε πως εκ πρώτης όψεως η απαγωγή φαίνεται να έγινε για να ζητηθούν λύτρα. Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε ο δράστης από τη πρώτη στιγμή. Ωστόσο το κίνητρο του εξετάζεται αφού, όταν απήγαγε τα παιδιά δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους.

Ο απαγωγέας έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μόνος  τα τρία τελευταία χρόνια και δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα,ούτε είχε απασχολήσει την αστυνομία για οποιοδήποτε αδίκημα.

κατά καιρούς εμφανιζόταν ως συγκάτοικος του και ένας αλλοδαπός ο οποίο αναζητείται. Επίσης τον επισκεπτόταν συχνά η μητέρα του και ο αδελφός του.

Μόνιμη συντροφιά του δύο σκύλοι τους οποίους έβγαζε τα πρωινά για βόλτα.

Εργαζόταν ως δημιουργός ιστοσελίδων και για τον λόγο αυτό παραλήφθηκαν οι υπολογιστές του για έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η δραστηριότητα του στο διαδίκτυο.

Εντωμεταξύ νέο βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα. Εκεί φαίνεται η στιγμή της απαγωγής των δύο παιδιών από τον δράστη

 

 

Προτεινόμενα για εσάς