Στους 81 οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

[UPD 22:40] Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει λόγο για 81 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, διασώστες και μέλη του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις επίγειες περιπολίες στις πληγείσες περιοχές.

Η εν εξελίξει έρευνα εστιάζει στη θέση Μάτι, αλλά και στην γύρω περιοχή, αναζητώντας τυχόν αγνοούμενους στην κυριολεξία, από σπίτι σε σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των αγνοούμενων καλούνται να προσέρχονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γουδί, από σήμερα έως την Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 20.00.

Στόχο αποτελεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συγγενών για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί πάνω από 60 σοροί, με τη σχετική διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Κινέτα

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη, στην Κινέτα, η εικόνα είναι βελτιωμένη, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική ανακόπηκαν τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι.

Η μάχη όμως με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και στην περιοχή θα επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα και πέντε μηχανήματα έργου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν εκ περιτροπής συνολικά 14 ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη.

Κίνδυνος από τα drones

Παράλληλα, η πυροσβεστική τόνισε ότι δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια πτήσεων των πυροσβεστικών αεροσκαφών οι πτήσεις drones πάνω από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής επισήμανε ότι διαπιστώθηκε πως ειδικότερα πάνω από το Μάτι πετούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για να καταγράψουν την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.