ΠΟΕΔΗΝ: Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας & 24ωρη απεργία (Βίντεο)

Στον ύπνο κυριολεκτικά έπιασαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την ηγεσία του υπουργείου Υγείας!

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους.

Εργαζόμενοι στη καθαριότητα των νοσοκομείων που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μαύρα πανό, χειροπέδες και συνθήματα πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη.

Πρόκειται για συμβασιούχους καθαριότητας στο Δρομοκαΐτειο και το Νοσοκομείο Άρτας, που ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι πρόκειται να ζητήσουν να εκθέσουν τα αιτήματά τους και στον Υπουργό Υγείας.

 

Να θυμίσουμε ότι σήμερα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στη περιφέρεια και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 – 15:00) στην Αττική διαμαρτυρόμενη για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που «θέτουν σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον 12.000 υγειονομικών που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας».

Η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, από επικουρικούς εργαζομένους σε διάφορους τομείς του ΕΣΥ.