Ο Σ.Κ.Ε.Π. στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο», πραγματοποιεί εργαστήριο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

«Δώσε ‘Νόημα’ στην Επικοινωνία» ο τίτλος της δράσης, που θέτει ως στόχο να ενημερώσει και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την πραγματικότητα της αναπηρίας και της διαφορετικότητας.

Μέσα από το παιχνίδι και τη θεατρικότητα στόχος είναι να διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι έκφρασης, επικοινωνίας αλλά κυρίως, αλληλοαποδοχής. Η νοηματική είναι η γλώσσα του σώματος, της αλήθειας και των συναισθημάτων – μία γλώσσα που όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανακαλύψουν μαζί.

Ο Κωνσταντίνος μαζί με μαθητές χειροκροτούν στην νοηματική
Η δράση του Σ.Κ.Ε.Π. έρχεται να συμπληρώσει το πλήθος δράσεων που πραγματοποιεί το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, μία πρωτοβουλία που μετατρέπει σχολικά κτίρια σε χώρους εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού προσφέροντας δωρεάν δράσεις για άτομα όλων των ηλικιών.

Η δράση «Δώσε ‘Νόημα’ στην Επικοινωνία» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, πραγματοποιείται καθημερινά για 2 εβδομάδες και έχει διάρκεια 1 ώρα, από τις 18.00 έως τις 19.00. Το σχολείο που θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα είναι το Ανοιχτό Σχολείο Α. Πετραλώνων – 76ο Δημοτικό Σχολείο Πετραλώνων. Η διεύθυνση είναι Κυκλώπων 6 και Θεσσαλονίκης, δίπλα από τον σταθμό Πετράλωνα του ηλεκτρικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο 2103462335 ή στο www.athensopenschools.gr.

Σας περιμένουμε όλες και όλους για να επικοινωνήσουμε… διαφορετικά.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων καθώς και δωρητής μέρους του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», το οποίο υλοποιείται από τον Σ.Κ.Ε.Π.