Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Ένας στους τέσσερις ποσοστό 26% δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη λόγω των απόψεών του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταδικάζει απόλυτα την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση, «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».

Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη καταγράφετσι και στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο 33%.

Επίσης υψηλό ποσοστό καταγράφεται και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς το 27% χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του. Στον ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 20%, ενώ στη ΔΗΣΥ το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.