Συγκινούν οι γονείς του λοχία Κούκλατζη: Θέλουμε να γυρίσει όχι σήμερα και αύριο, αλλά τώρα (βίντεο)

Συγκινούν οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος που παραμένει για 16η ημέρα κρατούμενος σε φυλακή της Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή του μαζί με τον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη στον Έβρο από Τούρκους στρατιωτικούς.

«Η αγωνία μας είναι ανείπωτη, κάθε στιγμή είναι ένας αιώνας» είπε στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη.

«Πρέπει να οπλιστούμε με ψυχριαμία και υπομονή για να είμαστε δυνατοί απέναντι στα παιδιά» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της η μητέρα του κρατούμενου λοχία είπε ότι «προσεύχομαι και παρακαλώ το Θεό για να επιστρέψουν και τα δύο παιδιά».

«Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας» πρόσθεσε ενώ σχολίαζοντας αυτό που της είπε κάποιος για το φωτεινό σπίτι της είπε ότι «για μένα το σπίτι μου είναι σκοτεινό γιατί μου λείπει ο Δημήτρης, θέλω να γυρίσει και ο Άγγελος».

«Θέλω να γυρίσει όχι σήμερα και αύριο, τώρα αν είναι δυνατόν» ξέσπασε η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη ενώ απευθυνόμενη στις Τουρκάλες μάνες που στέλνουν τα παιδιά τους στο μέτωπο του πολέμου είπε ότι «πιστεύω ότι με καταλαβαίνουν για το πόσο δύσκολο είναι να είναι αιχμάλωτο το παιδί σου σε καιρό ειρήνης».

Οι δυο γονείς περιγράφουν και τη στιγμή που η στρατιωτική ηγεσία της πόλης, τους ενημέρωσε για τη σύλληψη. «Κατά τις 10:15 χτύπησε το κουδούνι μας», λέει. Ήταν ο Ταξίαρχος από τη μονάδα του Δημήτρη.

Η κα Σοφία περιγράφει πως πετάχτηκε από τη θέση της. Έπαθε σοκ. Φοβήθηκε για το χειρότερο. «Η πρώτη σκέψη ήταν ότι έχει σκοτωθεί το παιδί μου. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο». Αλλά η πρώτη κουβέντα που τους είπαν ήταν πως ο Δημήτρης ήταν καλά.

«Πέρασαν οι άνθρωποι στο σαλόνι, μας εξήγησαν τι συνέβη κι από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο δικός μας Γολγοθάς. Και πάνω απ’ όλα των παιδιών μας. Γιατί κι ο Άγγελος είναι παιδί μας».