Η ακροδεξιά οργάνωση Combat Hellas 18 στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής-Έξι προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Combat Hellas 18 για την οποία η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί έρευνες από το πρωί σε έξι σπίτια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει ήδη σε έξι προσαγωγές-συλλήψεις ατόμων, που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι περισσότερες από 20 επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες για τις οποίες η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι’ αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.