Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στα Πετράλωνα, για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πετράλωνα καλούν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η η Πακιστανική Κοινότητα, o ΣΥΡΙΖΑ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Ο 27χρονος εργάτης στον δρόμο του για τη δουλειά τον Γενάρη του 2013 δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τους Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο. Οι άντρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά ενώ είναι κατηγορούμενοι και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλώνων – Θησείου , Κ. Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τιμούν τη μνήμη του μετανάστη εργάτη. Συμμετέχουν και καλούν στις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, με αφορμή την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν, που οργανώνουν συλλογικότητες της γειτονιάς και αντιρατσιστικές οργανώνεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 12 π.μ. στην Πλ. Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα.

«Δεν ξεχνάμε ούτε την αρχική ολιγωρία των αρχών, ούτε το ξέπλυμα που αποπειράθηκαν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι και ΜΜΕ. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν ξεχνάμε την ισόβια καταδίκη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων, ούτε πως για πρώτη φορά, ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας», τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Δεν ξεχνάμε πως τώρα οι δράστες της δολοφονίας κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της και η δικαιοσύνη θα πρέπει μέσα στο 2018 να αποφασίσει για τη φυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα. Στο κάλεσμα της η ΚΕΕΡΦΑ ζητεί το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ:

Την Κυριακή 14 Γενάρη 2018 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά και οι δύο νεοναζί του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ.

Μετά τη σύλληψη των δύο με το όπλο του εγκλήματος έγινε έρευνα στα σπίτια τους όπου βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής και ένα οπλοστάσιο τάγματος εφόδου της συμμορίας. Η δράση των αντιφασιστών, της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» δεν άφησε να πέσουν οι νεοναζί στα μαλακά και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Τότε η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις τους με τους κεντρικούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί. Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο από τις αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αλλά αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Σήμερα κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωσης τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία τους, ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων όπως του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Κι απ’ την άλλη παλεύουμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, απαιτώντας νομιμοποίηση και χαρτιά σε κάθε μετανάστη, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων.