Ατελείωτη τραγωδία στη Δ. Αττική-Δεκαπέντε οι νεκροί από τη βιβλική καταστροφή (vid+photos)

Δεν έχει τέλος ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα.

Συνολικά δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι δεκατρείς ανακοινώθηκαν από την πυροσβεστική και οι άλλοι δύο από το Λιμενικό, ενώ υπάρχουν και τρεις αγνοούμενοι, την ώρα που εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Δέκα είναι οι τραυματίες με μια γυναίκα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τα σπίτια τους στη Μάνδρα Αττικής. Αρχικά μία γυναίκα, περίπου 100 ετών, ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη.

Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 85 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονος, επίσης στη Μάνδρα Αττικής. Και οι δύο πνίγηκαν, όταν εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ακόμη ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Μία γυναίκα, το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας, εντοπίστηκε νεκρή σε εξωτερικό χώρο και εκείνη στη Μάνδρα Αττικής. Επρόκειτο για ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή πάνω στα εξωτερικά κάγκελα του σπιτιού της, στην οδό Αίαντος.

Ένας άνδρας, το τέταρτο θύμα, ανασύρθηκε νεκρός, όταν το όχημά του παρασύρθηκε, ενώ βρισκόταν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, στη γέφυρα Παραδείσου, λίγο πριν από τα διόδια της Ελευσίνας. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής παραμένουν απροσπέλαστα.

Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το λιμενικό καθώς οι σοροί τους βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αγνοούμενοι στη Μάνδρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας ή κατάγματα, ενώ μία από τους τραυματίες νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

 

 

 

 

 

 

 

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ακούστε τη συγκλονιστική περιγραφή οδηγού νταλίκας που σώθηκε την τελευταία στιγμή και που έσωσε όσους ανθρώπους μπορούσε.



Στην διάθεση των αρχών και οχήματα του στρατού

Μετά από επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα τέθηκαν στην διάθεση της Περιφέρειας και οχήματα του στρατού.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.


Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.


Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί οι οποίοι καλούν σε βοήθεια.

Οδηγός που μίλησε στον ΑΝΤ1 είπε ότι κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια. «Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού», είπε ενώ περιγράφοντας το σκηνικό ανέφερε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού. Έχουν πλημμυρίσει υπόγεια κι ένα αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από το ρέμα.

Στην περιοχή Νεράκι ο δήμος αποφάσισε να γίνει διάνοιξη σε ένα σημείο ώστε τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Μόνο μέχρι τις 06:30 το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 35 κλήσεις  για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει στη Νέα Πέραμο, αλλά και για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Μέχρι τώρα, οι κλήσεις στην ΠΥ έχουν φτάσει τις 160!

Κι ακόμη η ΠΥ κάνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.