Διπλή βράβευση για το Σ.Κ.Ε.Π. στο Φόρουμ Καινοτομίας Mazinnov2: "Η Ελλάδα του Αύριο"

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, το 2o Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας «Mazinnov 2», με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γάλλου Πρέσβη κου Christophe Chantepy. Πρόκειται για ένα Ελληνογαλλικό Δίκτυο Καινοτομίας που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει Έλληνες και Γάλλους καινοτόμους (σε τομείς όπως περιβάλλον, τουρισμός, ενέργεια, τεχνολογία, υγεία κλπ) και να συμμετάσχει στα προγράμματα του Mazinnov2.

Στην σειρά ομιλιών με θέμα “Φανταστείτε την Ελλάδα του Αύριο”, ο Σ.Κ.Ε.Π. μοιράστηκε το όραμά του για μια κοινωνία όπου κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν βρίσκεται «εκτός», αντίθετα όλοι ανεξαιρέτως αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι.

Ο Γάλλος πρέσβης κος Christophe Chantepy, η ιδρύτρια και πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κα Αθηνά Κρητικού και δύο από τους εμψυχωτές του Σωματείου Βαγγέλης Αυγουλάς και Κωνσταντίνος Σαμαράς

Παρουσιάζοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία στα σχολεία “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”, ο Σ.Κ.Ε.Π. απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας του και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από: την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την αντιδήμαρχο Αθηναίων σε θέματα καινοτομίας Αμαλία Ζέπου, τον διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Ζολώτα Γιώργο Παπαλέξη, τον σύμβουλο στρατηγικής του Ολυμπιακού Christian Karembeu, τον ιδρυτή του KissKissBankBank Adrien Aumont και τον Δημήτρη Σιασσιαρίδη ιδρυτή του Yummy Pop.

Το έργο του Σ.Κ.Ε.Π. στηρίζεται σε δωρεές και χορηγίες που μας προσφέρουν εταιρείες, οργανισμοί, ιδιώτες και μέλη.

Όπως τονίζεται από τον Σ.Κ.Ε.Π. η αμέριστη υποστήριξη του κόσμου, δίνει στους ανθρώπους του τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δράσεις και να συνεχίσουμε το έργο τους.

Το βραβείο “Κουκουβάγια Mazinnov” δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε στους νικητές από τον οίκο ZOLOTAS