Θύμα ληστείας μετά φόνου η άτυχη εφοριακός; Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. & η κατάθεση του πατέρα

Η κατάθεση του πατέρα της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, δεν πρόσθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτι νέο στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Εάν δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος της Δώρας Ζέμπερη, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να την παρακολούθησε ο δράστης στο κοιμητήριο και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο, να της επιτέθηκε για να την ληστέψει και να την μαχαίρωσε όταν η 32χρονη αντιστάθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η κατάθεση του πατέρα

Μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε χθες ο πατέρας της, οι αστυνομικοί ξεκινούν δεύτερο κύκλο καταθέσεων. Μάλιστα σήμερα ο ίδιος θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Οι αρχές ερευνούν την καταγγελία του πως δυο ώρες μετά το έγκλημα επιβίβασε στο ταξί του έναν νέο άντρα, κι έτσι “σάρωσαν” την περιοχή γύρω από το Β’ Νεκροταφείο. Ερεύνησαν κάθε πιθανό σημείο μήπως εντοπίσουν το όργανο του φόνου το οποίο ίσως θέλησε να ξεφορτωθεί ο δολοφόνος, είτε κάποιο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης εφοριακού.

Ωστόσο δεν μπορούν να αγνοήσουν και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας. Ο Κώστας Ζέμπερης ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός στην 4ωρη κατάθεσή του και παραδέχθηκε ότι είχε περισσότερους από τέσσερις μήνες να έρθει σε επαφή με τη Δώρα. Δεν γνώριζε ότι η κόρη του δούλευε στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά και μάλιστα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, σε τηλεοπτική εμφάνισή του ισχυρίστηκε ότι η Δώρα εργαζόταν στο ΣΔΟΕ.

Την ίδια ώρα, η μικρότερη κόρη του με αναρτήσεις της στο Facebook, εμφανίζεται ιδιαίτερα εχθρική απέναντί του. Και η θεία της, όμως, έκανε λόγο για άσχημη συμπεριφορά αλλά και για οικονομικά προβλήματα. Η Δώρα πλήρωνε τα χρέη του, έχει δηλώσει.

Πάντως οι αστυνομικοί δεν απορρίπτουν ακόμη το ενδεχόμενο η Δώρα να έπεσε θύμα ληστείας από ψυχοπαθή δολοφόνο, ούτε ο δράστης να ανήκει στο ευρύτερο φιλικό της περιβάλλον. Οι 14 μαχαιριές, δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά και ερωτικά κίνητρα.

Κι όπως εξακολουθούν να υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εφόσον δεν έχει βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας, το συμπέρασμα είναι ότι: «όλοι είναι ύποπτοι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης κ. Απόστολος Λύτρας είπε ότι οι Αρχές έχουν ήδη ελέγξει το ταξί του πελάτη του προκειμένου να βρουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως να κουμπώνει με ότι έχει βρεθεί στο νεκροταφείο, Σε ερώτηση για το αν ο Κώστας Ζέμπερης έχει κληθεί να δώσει DNA είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά υποθέτει πως ναι, όπως έχει γίνει με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Δείτε τι είπε ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης κ. Απόστολος Λύτρας σήμερα στον ΑΝΤ1: