Υγειονομική βόμβα στην Τρίπολη λόγω σκουπιδιών-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και αδιεξόδου ο Δήμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε, για ακόμη μια φορά, ο δήμος Τρίπολης με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, εξαιτίας των τεράστιων βουνών με σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης. Η απόφαση ισχύει μέχρι τις 13 Απριλίου 2015 και λήφθηκε προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και πλέον έχει διαστάσεις σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

Με την λήψη της απόφασης, θεωρητικώς, δρομολογείται η άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών και η προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωσή τους, σε χώρο που θα πρέπει να βρει ο Δήμος. Το ζήτημα όμως είναι  το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή η άδεια που είχε ο δήμος για μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής εξέπνευσε πριν από τα Χριστούγεννα,  καθώς συμπληρώθηκε η ποσότητα απορριμμάτων που είχε συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές ότι θα μεταφερθεί.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει τεθεί επιτακτικά στην πόλη εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο μετά από δικαστική απόφαση που έκλεισε την παράνομη χωματερή που λειτουργούσε κοντά στην πόλη και δεν έδωσε άδειες για εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων με αποτέλεσμα από την Τρίπολη τα σκουπίδια να μεταφέρονται στην Αθήνα(!) ως προσωρινή λύση.