Ανησυχία για το παιδάκι που βρέθηκε στη Λάρισα - Δεν μιλά σε κανέναν - Δεν το αναζήτησε κανείς

Ακόμη δεν έχει αναζητήσει κανείς το αγοράκι που βρήκαν χθες περαστικοί στο Φρούριο στη Λάρισα.

Είναι περίπου 1,5 έτους και όσο προσπάθησαν γιατροί και ψυχολόγοι να συνεννοηθούν μαζί του, ήταν αδύνατο.

Ο μικρός είναι σε καλή κατάσταση και φορά καθαρά ρούχα. Όμως δεν μιλά σε κανέναν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι πολύ μικρό ή στο ότι δεν κατανοεί τη γλώσσα ή ακόμη και στη συναισθηματική του κατάσταση.

Με εισαγγελική παρέμβαση το παιδί φιλοξενείται σε δομή του Δήμου Λαρισαίων υπό την επίβλεψη κοινωνικής λειτουργού του Δήμου, ενώ οι αρχές αναζητούν την οικογένειά του.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης, είπε πως «Το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων. Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν». Ο κ. Δεληγιάννης προσθέτει επίσης πως θα ακολουθήσουν κάποια διαδικαστικά όπως για παράδειγμα να εξεταστεί από γιατρούς, ενώ «κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την αστυνομία».

Ένα στοιχείο που δυσκολεύει τους αστυνομικούς στο να πιάσουν την άκρη του νήματος είναι το γεγονός πως ο μικρός ήταν περιποιημένος εμφανισιακά, λεπτομέρεια που διευρύνει τα σενάρια που μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εγκαταλείφθηκε από κάποιον εσκεμμένα και γιατί;

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι βρήκαν περαστικοί που αρχικά αναζήτησαν τους γονείς του και στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αναζήτηση των γονιών του μικρού που λόγω ηλικίας δεν μιλάει και δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, συνεχίζεται.

Πηγή: onlarissa, taxydromos.gr