Οι Αρχές εξακρίβωσαν τα στοιχεία του "ληστή της ντουλάπας" στο Π. Φάληρο

Ένα μήνα μετά τη ληστεία που αναδείχθηκε σε φιάσκο σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον τέταρτο ληστή που παραμένει άφαντος.

Ο κακοποιός, που δεν έχει εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του διαμερίσματος στο οποίο εισέβαλε μαζί με τους συνεργούς του, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Μάλιστα ο δράστης αφόδευσε, αφήνοντας έτσι στοιχεία προκειμένου να αναγνωριστεί από τις αρχές.

Η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε ένα τεράστιο φιάσκο για την αστυνομία, καθώς ο ληστής κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος για 14 ολόκληρες ώρες στον ίδιο χώρο, όπου πλήθος αστυνομικών πραγματοποιούσε έρευνες. Ταυτόχρονα έφερε στην επιφάνεια τα κενά στη συνεννόηση και το συντονισμό των αστυνομικών υπηρεσιών που κλήθηκαν να ερευνήσουν τη ληστεία στο διαμέρισμα της 66χρονης ενοίκου, η οποία βρισκόταν μαζί με την 55χρονη οικιακή βοηθό της με καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τον γιο της 66χρονης ο οποίος προβληματίστηκε από την έντονη δυσοσμία. Πρόκειται για αλλοδαπό, συνεργό ενός από τους δύο δράστες που συνελήφθησαν, του 35χρονου Αρμένιου Aramais Bagdasarian.

Ο τρίτος δράστης έπεσε από μπαλκόνι προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία και έχασε τη ζωή του.

Ο τέταρτος δράστης που καταζητείται και ο Bagdasarian είχαν συλληφθεί στις 15 Μαΐου του 2012 με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα. Στη συνέχεια καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και αφού εξέτισαν την ποινή τους αφέθηκαν ελεύθεροι στις 31 Ιανουαρίου του 2013. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά του 2014 ο Bagdasarian συνελήφθη ξανά με την κατηγορία απλής σωματικής βλάβης και αντιποίηση κατά συναυτουργία.

Οι αστυνομικές αρχές, έχοντας πλέον στη διάθεσή τους τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη που διέφυγε, τον αναζητούν σε γνωστά σημεία, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό.

Η συμμορία των τεσσάρων αντρών που εισέβαλαν στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου αποτελούνταν από επικίνδυνους κακοποιούς. Όπως προέκυψε, ο δεύτερος από τους δύο συλληφθέντες, ο 40χρονος Ρώσος «Ιγκόρ» συμμετείχε σε συμμορία που είχε διαπράξει 36 ένοπλες ληστείες, σε μία από τις οποίες είχε τραυματιστεί και ένας ιδιώτης με την μόλις 12 ετών κόρη του.

Σεσημασμένος ήταν και ο δράστης που σκοτώθηκε, πέφτοντας απ’ το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη. Επρόκειτο για τον Μολδαβό Mihail Ghenov, 41 ετών, ο οποίος, κατά τη διάρκεια ληστείας στην Καλλίπολη του Πειραιά το 2007, είχε σκοτώσει κοσμηματοπώλη αλλά και έναν άντρα που είχε σπεύσει να αποτρέψει τη ληστεία.