Ηχηρό Όχι των εργαζομένων στα μνημόνια

Ηχηρό «όχι» των εργαζόμενων στην ψήφιση των βάναυσων μνημονιακών μέτρων – Μετ’ εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις

Mε δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα διαδήλωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική» τόνισαν οι συνδικαλιστές από την Πλ. Κλαυθμώνος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία που κατέληξε στη Βουλή.

Nωρίτερα, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.

Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Μαΐου. Μάλιστα, δήλωσαν πως σε περίπτωση που η Κυβέρνηση “αιφνιδιάσει” και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ξεκινήσουν νέες μεγάλες δυναμικές κινητοποιήσεις και να «πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ στη συνέχεια έκαναν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.