Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε με ψήφους 3-2 την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης  που του είχε επιβληθεί και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Επεσήμανε ακόμη ότι «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Να σημειωθεί ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει και δεν έχει την δυνατότητα να βρει τα 200.000 ευρώ που απαιτούνται για την αποφυλάκισή του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Στο μεταξύ, εκδόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που υπογράφει ο Σ. Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, για την κατάσταση της υγεία του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση, ωστόσο η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».