Η Ιβάνκα Τραμπ παίρνει αποστάσεις από την πολιτική του πατέρας της

Η κόρη του πλανητάρχη παίρνει αποστάσεις από τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του πατέρα της.

Η Ιβάνκα Τραμπ δεν συμφωνεί πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις του Προέδρου αλλά, όταν διαφωνεί, εκφράζει κατ’ ιδίαν τις διαφωνίες της.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η 35χρονη «κρυφή Πρώτη Κυρία», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν τα αμερικανική ΜΜΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News. Μετά τις δηλώσεις της την περασμένη εβδομάδα ότι θα εργάζεται ως άμισθη, άτυπη σύμβουλος, του πατέρα της , ο δημοσιογράφος διατυπώνει ανοικτά τα ερωτήματα για το ρόλο της στο Λευκό Οίκο.

«Θα έλεγα ότι δεν πρέπει να συγχέεται με τη σιωπή η έλλειψη δημόσιας καταγγελίας», είπε η κόρη του Προέδρου, σε απόσπασμα της συνέντευξης που θα προβληθεί ολόκληρη σήμερα. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακουστεί η φωνή σου», συμπλήρωσε. «Όπου διαφωνώ με τον πατέρα μου, το γνωρίζει και το εκφράζω με απόλυτη ειλικρίνεια. Όπου συμφωνώ, στηρίζω ολόψυχα την ατζέντα».

Ξεκινώντας την πολιτική της καριέρα η Ιβάνκα εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι επικριτές χαρακτηρίζουν ως «συνενόχους» του Τραμπ εκείνη και τον σύζυγο της, Τζάρεντ, που μετέχει επίσης στο επιτελείο συμβούλων του Προέδρου.

«Αν το είσαι συνένοχος σημαίνει να θέλεις να είσαι δύναμη για το καλό και να αφήσεις θετικό αντίκτυπο, τότε ναι, είμαι συνένοχη… Ελπίζω ο χρόνος να δείξει ότι έκανα καλή δουλειά και -ακόμη σημαντικότερο- ότι η κυβέρνηση του πατέρα μου είναι επιτυχημένη, όπως γνωρίζω ότι θα είναι», απαντά.

Απ’ τον περασμένο Νοέμβριο ο ρόλος της Ιβάνκα είναι στο προσκήνιο. από τη στιγμή που παρέστη στην πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντος τότε Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Επίσης ήταν παρούσα και στην επίσημη επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό τον Φεβρουάριο, ενώ κάθισε και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του πατέρα της με την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι φήμες λένε ότι η Ιβάνκα ασκεί επιρροή στον πατέρα της και μετριάζει τις θέσεις του σε θέματα όπως το περιβάλλον και τα δικαιώματα των gay, αν και αυτό δεν αποδεικνύεται -τουλάχιστον προς το παρόν- στην πράξη.