Φίλοι από παιδιά οι νέοι που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στον Εύοσμο

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ στον Εύοσμο που φοιτούσαν οι τέσσερις νέοι που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στις 3:30 τα ξημερώματα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του voria.gr, oι συμμαθητές τους στη Γ’ Λυκείου και οι καθηγητές τους, συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός, αδυνατούν να πιστέψουν πώς, τόσο απροσδόκητα, χάθηκε μία παρέα φίλων και γειτόνων, μέσα σε μια στιγμή.

Ωστόσο, μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν για το τραγικό δυστύχημα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τέσσερις νεαροί – οι τρεις 17χρονοι και ένας 19χρονος- ενώ άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του voria.gr, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε παιδιά, μάρκας Volvo, έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό. Η οδός Αναγεννήσεως, στην οποία εκινείτο το μοιραίο Volvo, είναι ένας δρόμος φαρδύς, δίχως κλίσεις, που θα μπορούσαν, ίσως, να δικαιολογήσουν μία στραβοτιμονιά ή έναν λάθος χειρισμό.

Από τα πρώτα στοιχεία, επίσης, οι ειδικοί αποκλείουν ως ενδεχόμενο την απώλεια ελέγχου του οχήματος από τον 17χρονο οδηγό του, εξαιτίας παρεμβολής άλλου αυτοκινήτου ή μηχανής.
Ερωτηματικό παραμένει πώς ο 17χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης, ενώ άγνωστοι είναι και οι λόγοι της νυχτερινής εξόδου των νεαρών μαθητών και μάλιστα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα, κανείς από τους νεαρούς επιβαίνοντες δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.