Στον Εισαγγελέα τη Δευτέρα ο δράστης του Μοσχάτου - Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου

Ο παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, Βασίλης Τσαγκάρης που δολοφόνησε εν ψυχρώ μέσα στο πρακτορείο τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος δράστης φέρεται να είπε στην αστυνομία την ώρα της σύλληψής του, ότι ο Λουκόπουλος πήγε στον τόπο του εγκλήματος με σκοπό να τον απειλήσει, καθώς αναμένετο να γίνει δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών του με την εν διαστάσει σύζυγό του. Η τελευταία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον δράστη.

«Ήμουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Τσαγκάρης στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι, αναμένεται να υποστηρίξει ότι πυροβόλησε τον Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του.

Επίσης θα καταθέσει πως δεχόταν απειλές από το θύμα για τον ίδιο αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να μην πάει ως μάρτυρας στη δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου.

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης


Το θύμα,  Μάριος Λουκόπουλος

Η πέτρα του σκανδάλου

Το θύμα γνώρισε την πρώην γυναίκα του, Κατερίνα, πριν από πολλά χρόνια. Αρχικά θα τους συνδέσει το πάθος για τον προσκοπισμό και γίνονται κολλητοί φίλοι, χωρίς κανείς από τους δύο να νιώθει κάτι ερωτικό. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, ο Μάριος και η Κατερίνα θα γίνουν ζευγάρι και στη συνέχεια θα παντρευτούν.

Μαζί φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί πριν από 9 χρόνια και πριν από 6 ακολουθεί και ο δεύτερος καρπός του έρωτά τους.

Ο Μάριος δουλεύει στο ξενοδοχείο του και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στον Σκοπευτικό Σύλλογο «Βεληνεκές», στο Χαϊδάρι, τον οποίο έχει ιδρύσει μαζί με τον κουμπάρο του: «Ο Μάριος ήταν ένας εξαιρετικός σύζυγος και ένας υποδειγματικός πατέρας. Η μεγάλη αδυναμία της ζωής του ήταν ο γιος του με τον οποίο περνούσε πάρα πολλές ώρες την ημέρα. Στην Κατερίνα δεν χαλούσε χατίρι”, ανέφερε μεταξύ άλλων άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον. Όσο για την Κατερίνα, αυτή είναι αφοσιωμένη στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Η μεγάλη κρίση

Το καλοκαίρι του 2015 ο Μάριος εκμυστηρεύεται σε έναν φίλο του ότι ο γάμος του με την Κατερίνα δεν βαδίζει σε καλό δρόμο, καθώς έχει υποψίες πως ανάμεσά τους υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Το γεγονός αυτό θα τον τσακίσει ψυχολογικά, καθώς όπως είπε δεν μπορούσε να διανοηθεί τη ζωή του μακριά από τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Παρ’ όλο που κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες να σώσει τον γάμο του τελικά δεν τα καταφέρνει και η Κατερίνα αποφασίζει να χωρίσουν, κάτι που τον κάνει ράκος. Ωστόσο πάντα έχει στο μυαλό του ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, ζώντας με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα γίνουν και πάλι οικογένεια.

Αναγκαστικά μετακομίζει από την οικογενειακή εστία στο Μοσχάτο, όπου σήμερα μένει η Κατερίνα με τα δύο παιδιά τους, αλλά θα βρει μια μικρή γκαρσονιέρα, η οποία μάλιστα αποτελεί μέχρι εκείνη τη στιγμή την έδρα του Σκοπευτικού Συλλόγου. «Εκείνη την εποχή ο Μάριος ήταν ένας ζωντανός νεκρός», λέει άνθρωπος που τον γνώριζε καλά και συνεχίζει: «Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχασε πάρα πολλά κιλά και κάθε ενδιαφέρον για ζωή. Έμοιαζε με μοναχικό λύκο που κυνηγούσε επίμονα το θήραμά του, την Κατερίνα”.

Κρατώντας πάντα τους τύπους, πηγαίνει στο σπίτι για να δει τα παιδιά του και να βγάλει βόλτα τον σκύλο, ωστόσο νιώθει ανεπιθύμητος αν και ζητά συνεχώς από την Κατερίνα να διαγράψουν το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή. Οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό και η ιδέα ότι η μητέρα των παιδιών του βλέπει κάποιον άλλον άντρα τον οδηγεί στην απόφαση να ζητήσει από κάποιον άνθρωπο να τους παρακολουθήσει για να αποκαλυφθεί τελικά ότι η Κατερίνα όντως διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον Βασίλη Τσαγκάρη. Η αποκάλυψη γίνεται σε ένα πολύ γνωστό ξενοδοχείο στα νότια προάστια.

Ο Μάριος “θολώνει” από τις ειδήσεις και απαγάγει την πρώην σύζυγό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες της τελευταίας, την οδήγησε στη γκαρσονιέρα του όπου την είχε δεμένη. Αφού την αφήνει ελεύθερη, η Κατερίνα σπεύδει στην αστυνομία για να υποβάλλει μήνυση. Ο Μάριος είναι άφαντος, ωστόσο οι αστυνομικοί βρίσκουν κάποια όπλα τα οποία κατάσχει.

Το γεγονός ότι τσακώθηκε με τον κουμπάρο του και νυν πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου, είναι ακόμα ένα χτύπημα στην κακή του ψυχολογία, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί σε ένα τεράστιο αδιέξοδο.