Ικανοποίηση από την εμφάνιση της Εθνικής στο Βέλγιο: Ισοπαλία με δύο παίκτες λιγότερους

Σε ξένη έδρα, με μια ομάδα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στη FIFA και με εννέα παίκτες, η Εθνική Ελλάδος έκανε μια ηρωική εμφάνιση στις Βρυξέλλες κερδίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό.

Η αναμέτρηση με το Βέλγιο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν», παρά τις αποβολές του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα.

Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν στο 46’ με τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ στο 65’ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες) και άφησε την Εθνική με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στο 89’ ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε σε 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Ελλάδα.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε υπηρετώντας στο 100% το αμυντικό πλάνο εξολόθρευσης των Βέλγων επιθετικών και με τον… killer Μήτρογλου να χτυπά στη πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής, κρατούσε στα χέρια της μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες, αλλά μίλησε η κλάση του Λουκάκου.

Ο επιθετικός της Έβερτον έσωσε την ομάδα του με ένα γκολ στο 89′ και παράλληλα στέρησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελλάδα που έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο από το 65′ λόγω αποβολής του Ταχτσίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της και παράλληλα βρίσκεται στη 2η θέση που αποτελεί προνόμιο για τη συνέχεια των προκριματικών.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84′ Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65′ Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (90′ Βέλλιος)

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

Βέλγιο 13 (22-2)
Ελλάδα 11 (10-3)
Βοσνία 10 (13-5)
Κύπρος 4 (3-8)
Εσθονία 4 (5-15)
Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Η επόμενη αγωνιστική (6η- 9 Ιουνίου)

Βοσνία – Ελλάδα (21:45)

Εσθονία – Βέλγιο

Γιβραλτάρ – Κύπρος