Έγκλημα στο Βύρωνα - Στο εφετείο η ολέθρια σχέση ενός φοιτήτη και μιας στριπτιζέζ

Αναβιώνει και πάλι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών η υπόθεση που είχε ταράξει την ήσυχη κοινωνία του Βύρωνα τον Μάρτιο του 2014. Πρόκειται για την ολέθρια ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν 26χρονο φοιτητή της ΑΣΟΕΕ και σε μια νεαρή στριπτιζέζ.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ήταν ξημερώματα της 30ης Μαρτίου του 2014 όταν η Αναστασία επέστρεψε στο σπίτι της, στο Βύρωνα μετά την εργασία της. Εκεί, την περίμενε ο 26χρονος φοιτητής με τον οποίο συγκατοικούσαν τους τελευταίους 8 μήνες. Το ζευγάρι αφού επιδόθηκε σε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, καβγάδισε για ακόμη μία φορά με ιδιαίτερη ένταση. Αφορμή στάθηκε η επιμονή του 26χρονου να σταματήσει τη νεαρή κοπέλα να εργάζεται ως στριπτιζέζ σε νυχτερινά μαγαζιά και να εκδίδεται με ανθρώπους που γνώριζε στο χώρο εργασίας της. Ο διαπληκτισμός τους ξεκίνησε από το εσωτερικό του διαμερίσματος και συνεχίστηκε στο μπαλκόνι με τον 26χρονο να σπρώχνει με βίαιο τρόπο την νεαρή κοπέλα από τον εξώστη του 5ου ορόφου εκμεταλλευόμενος τη σωματική του δύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό και να επέλθει ακαριαία, ο θάνατός της.

Ο 26χρονος φοιτητής, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν έσπρωξε την Αναστασία. Ωστόσο, η προανακριτική του παραδοχή ότι έσπρωξε ο ίδιος την Αναστασία, σε συνδυασμό με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του.

Ο 28χρονος, σήμερα, φοιτητής γνώρισε τη νεαρή στριπτιζέζ το 2010, στο χώρο εργασίας της. Εκείνη χόρευε σε νυχτερινά μαγαζιά. Εκείνος, φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμέσως σύναψαν σχέση και από το καλοκαίρι του 2013 συγκατοίκησαν στο διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία. Μόνιμο σημείο τριβής τους, ήταν η εργασία της νεαρής κοπέλας, τη φύση της οποίας δεν μπορούσε να ανεχθεί ο κατηγορούμενος, καθώς είχε συνδεθεί συναισθηματικά μαζί της και δεν μπορούσε να τη μοιράζεται με άλλους άνδρες.