"Βραχιολάκια" σε 81χρονο βιομήχανο - Μουσείο το σπίτι του - Είχε και πίνακα του Ελ Γκρέκο

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ένας 81χρονος βιομήχανος, καθώς έκρυβε στο σπίτι του εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οπλισμού καθώς και έργα τέχνης αμύθητης αξίας, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του Ελ Γκρέκο. Στην περίπτωση που ο πίνακας αποδειχθεί γνήσιος η αξία του φτάνει τα 5.000.000 ευρώ.

Ο 81χρονος συνελήφθη το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τη συμμορία των Ρομά, η οποία φέρεται να είχε βάλει στόχο τον πρώην ιδιοκτήτη γνωστής εταιρείας πουλερικών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων.

Όσο για τον πίνακα του Ελ Γκρέκο, η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για πιστό αντίγραφο, ωστόσο την τελική απάντηση θα δώσουν οι ειδικοί στην Εθνική Πινακοθήκη.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του 81χρονου στη Μάνδρα Αττικής, οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εντόπισαν και κατάσχεσαν επίσης: 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιο, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, πίνακας μεγάλης αξίας, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 2 ανενεργά βλήματα όλμων Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα με τροποποιημένο γεμιστήρα, τουφέκι με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών διαφόρων διαμετρημάτων, ανενεργή χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αμέσως μετά στον Ανακριτή, ωστόσο λόγω της ηλικίας του αποφασίστηκε να μη φυλακιστεί αλλά να αφεθεί ελεύθερος προσωρινά με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.