Διεκόπη η δίκη της Χ.Α - Χρυσαυγίτες πετούσαν αντικείμενα και έβριζαν

Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης μέσα στη δικαστική αίθουσα, οδήγησε για ακόμη μία φορά στη διακοπή της. Το δικαστήριο αποσύρθηκε, όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία υπήρχαν αντιδράσεις.

%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae2

Νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στη δικαστική αίθουσα σε πολλούς από αυτούς, ενώ υπήρχαν κενές θέσεις. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους οποίους -όπως καταγγέλθηκε- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae

%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae1

Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος των συντρόφων του στο δικαστήριο. Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την Έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί. Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, αλλά η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί τις 16 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ