Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες: Κλειστή επ' αόριστον η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Κλειστή επ’ αόριστον θα παραμείνει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας στο ρεύμα προς την Αθήνα μέχρι να απομακρυνθούν τα αγροτικά μπλόκα.

Τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας κατέφθασαν στο μπλόκο της Νίκαιας χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 14.00, ενώ λίγο αργότερα προστέθηκαν και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

agrotes4

agrotew2

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

-Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε.με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατύκαμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

-Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Μπλόκο Προμαχώνα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. “Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα”, διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

agrotes7

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο ΑΜΠΕ πολλά είναι αυτά που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Αιγιαλεία και Άρτα

Αγρότες της Αιγιάλειας απέκλεισαν χθες λίγο μετά τις 18:15 τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Ο δρόμος άνοιξε ξανά στις 20:00 ενώ στην Άρτα κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού από τα τρακτέρ των αγροτών.

agrotew1

Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο Κιλκίς θα πάρουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι “σκεφτόμαστε να είναι δύο τα μπλόκα, ένα πιθανότατα στο τελωνείο των Ευζώνων κι ένα στη Θεσσαλονίκη”. Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

promaxonas1

Στήνονται μπλόκα από 30/1 στη Δυτική Μακεδονία

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, στην προχθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

agrotew6

Φθιώτιδα

Έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας προειδοποιώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Ανθήλης καλούν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να βρεθούν στο πλευρό τους.