Δεύτερη γιάφκα "βλέπει" η ΕΛΑΣ - Σε εφοπλιστές & επιχειρηματίες "στόχευε" η Ρούπα

Η γιάφκα που εντοπίστηκε στον Άλιμο νωρίτερα την Πέμπτη ίσως να μην είναι και η μοναδική, εκτιμά η αστυνομία η οποία συνεχίζει τις έρευνες με αμείωτο ρυθμό.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι μέσα στη δεύτερη γιάφκα ενδεχομένως να υπάρχουν πυρομαχικά, ακόμα και ρουκέτες. Παράλληλα, εξετάζονται λεπτομερώς οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε η Πόλα Ρούπα.

Περισσότερα για τη σύλληψη της Ρούπα εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σημειώσεις αυτές υπάρχουν αναφορές για προπαρασκευαστικές ενέργειες. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι ο Επαναστατικός Αγώνας σκόπευε να προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον πολύ γνωστών εφοπλιστών, επιχειρηματιών και οργανισμών, καθώς βρέθηκαν τόσο τα ονόματα όσο και διευθύνσεις από σπίτια και εταιρείες. Οι αρχές εκτιμούν πως ήταν οι μελλοντικοί στόχοι.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, οι αρχές εντόπισαν στον Άλιμο γκαράζ με όπλα, πυρομαχικά, ενδεχομένως και εκρηκτικά.

Στο εσωτερικό του ήταν σταθμευμένα δυο αυτοκίνητα, ενώ βρέθηκαν βαλίτσες με οπλισμό και πυρομαχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν φέρουν τις πραγματικές τους πινακίδες, αλλά πλαστές.

Οι πινακίδες του Golf αντιστοιχούν σε μοντέλο Ford KA, ενώ οι πινακίδες του Hyundai αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου, ωστόσο οι αριθμοί ανήκουν σε πολίτη που διαμένει στα δυτικά προάστια και το αυτοκίνητό του είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, όπως έχει διαπιστωθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Hyundai ανήκει στον Μαζιώτη και το είχε αγοράσει στο διάστημα που ήταν δραπέτης με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια των ΤΕΕΜ αλλά και των εργαστηρίων της Αστυνομίας χωρίς μέχρι στιγμής να είναι σε θέση να πουν αν τα όπλα έχουν να κάνουν με τη Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

upl586e2fd2ede33

upl586e307119051

Σημειώνεται ότι ο εντοπισμός ιδιόχειρων σημειώσεων, πλαστών ταυτοτήτων και κινητών τηλεφώνων και κλειδιών στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου συνελήφθη η επί δύο χρόνια καταζητούμενη, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα , προκαλούσε βεβαιότητα στις αρχές ότι θα τους οδηγήσουν σε γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα με τη γιάφκα στον Άλιμο.

upl586e39592de19 upl586e3945a9fe5