Ένα ημερολόγιο από τα Επτάνησα της ομορφιάς και της αλληλεγγύης

imerologio2015_1_550 (1)Ένα ημερήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες των Επτανήσων αποφάσισε να εκδώσει φέτος η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα παιδιά της Κεφαλονιάς, και ιδιαίτερα του Ληξουρίου, που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

«Μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά, τις καταστροφές που προξένησε και τα προβλήματα που δημιούργησε και ταλανίζουν ακόμη το νησί, το Δ.Σ. της Ένωσης αναζητούσε έναν τρόπο να δείξει στους μαθητές του νησιού ότι δεν είναι μόνοι και ότι η καθημερινότητά τους μπορεί να γίνει καλύτερη», σημειώνει η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Ελένη Κονοφάου. «Έτσι, αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε όσους το επιθυμούν – με κάποιο κόστος – να δημιουργήσουν ένα ειδικής θεματικής ημερολόγιο. Δημιουργήσαμε 350 αντίτυπα από το ημερολόγιο “2015 – ΕΠΤΑΝΗΣΑ – ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ”, τα 175 από τα οποία θα προσφερθούν στους μαθητές του Λυκείου Ληξουρίου. Τα έσοδα από την πώληση των υπολοίπων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του ίδιου σχολείου”.

konofaou2Πρόκειται για το σχολείο που χτυπήθηκε άσχημα από τον εγκέλαδο και υπέστη σοβαρές ζημιές που το κατέστησαν ακατάλληλο για χρήση, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται σε άλλον, προσωρινό, χώρο. “Έχουν διάφορα θέματα εκεί τα οποία τα γνωρίζουμε γιατί είμαστε σε επαφή μεταξύ άλλων και με τον διευθυντή, τον κύριο Ρίζο. Με τη νέα χρονιά, μια επιτροπή της Ένωσης θα επισκεφθεί το σχολείο για να παραδώσει ημερολόγια, να ακούσει τα προβλήματα και να δείξει έμπρακτα την στήριξή της. Είναι απαραίτητο όλοι να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτό τον σκοπό, καθώς όπως λέμε και στο δελτίο Τύπου μας “Τα παιδιά μας χρειάζονται, το μέλλον τους ανήκει, ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε καλύτερο””.

Το φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκε από τους επτανήσιους: Δημήτρη Σούλο (Κέρκυρα), Δημήτρη Κίντζιο (Παξοί), Παναγιώτη Κατωπόδη (Λευκάδα), Παναγή Καβαλιεράτο (Κεφαλονιά), Τηλέμαχο Μαρκαντώνη (Ιθάκη), Νίκο Κοντοσταβλάκη (Ζάκυνθο) και Χρύσα Φατσέα (Κύθηρα). Επίσης, τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι της φιλολόγου Ελένης Χάρου, μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης.

Η κυρία Κονοφάου ήθελε επίσης να ευχαριστήσει την επιχείρηση ΜΑΜΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε στο Χαλάνδρι, για την οικονομική ενίσχυση, και την εταιρία ταχυμεταφορών ACS, που δωρίζει τα έξοδα αποστολής.

2015 – ΕΠΤΑΝΗΣΑ – ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Τρόποι παραγγελίας

  • μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Ε.,  www.enosieptanision.gr
  • με επικοινωνία στα τηλέφωνα:2102130177 – 6946259240.
  • για την Κεφαλονιά, στο βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ», τηλ.2671026832, Λεωφ.Βεργωτή 56, Αργοστόλι

Σημείωση: για τη διάθεσή του, δίχως έξοδα αποστολής μέσω της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS, αρκεί να προπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας, στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Ε.Ε στην Εθνική Τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: 180/480081-81, ή μέσω Paypal (πιστωτική κάρτα), συμπληρώνοντας τη Φόρμα Παραγγελίας

Το κόστος του ημερολογίου είναι: 10,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.