Νέα διαμαρτυρία αγροτών στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη

Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το λιμάνι της Σούδας πραγματοποιούν το βράδυ της Τετάρτης οι αγρότες του Ν. Χανίων διεκδικώντας να δρομολογηθεί εκτάκτως πλοίο για την μεταφορά ευπαθών προϊόντων στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το haniotika-nea.gr, για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Κισάμου Θ. Σταθάκη και της βουλευτή Χανίων Β. Βαγιωνάκη στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, έπειτα από επαφές της Κυβέρνησης με τις ναυτιλιακές εταιρίες ΑΝΕΚ και την Blue star ferries, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες εταιρίες για έκτακτη δρομολόγηση πλοίου από το λιμάνι της Σούδας ή το λιμάνι του Ηρακλείου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως με ανακοίνωση τους οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποίησαν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου την Τετάρτη στις 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων.