Έρχονται μετανάστες μέσω Τουρκίας ακόμη κι απ' τη... Τζαμάικα!

Μετανάστες ακόμη και από την…. Τζαμάικα βρέθηκαν κατά την καταγραφή που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο στο νησί της Μυτιλήνης.

Ανάμεσα στους 124 καταγεγραμμένους μετανάστες – σε σύνολο 184- που έφτασαν στο νησί του βορειο-ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες τρεις ημέρες οι 54 ήταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι 7 από την Αιθιοπία, οι 3 από την Αλγερία, οι 3 από τη Γκάνα, οι 3 από τη Γουινέα, οι 3 από το Μάλι, οι 12 από το Καμερούν, οι 2 από το Μπαγκλαντές, οι 4 από τη Σιέρα Λεόνε, οι 5 από την Αγκόλα, οι 9 από την Ερυθραία και ένας από την Νιγηρία, το Σουδάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, την Τζαμάικα και την Τουρκία. Ο τελευταίος ζήτησε και πολιτικό άσυλο δηλώνοντας αντίπαλος του καθεστώτος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντίθετα προφίλ πρόσφυγα εμφάνισαν μόνο δέκα Ιρακινοί, δύο Σύροι και ένας Αφγανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι 60 έφθασαν στη Λέσβο χθες Κυριακή στις 6 το απόγευμα και φιλοξενήθηκαν όλη τη νύχτα στον πρόχειρο καταυλισμό της Σκάλας Συκαμνιάς, αφού η υπηρεσία πρώτης υποδοχής στο κέντρο καταγραφής της Μόριας δεν μπορούσε να τους παραλάβει και να τους καταγράψει λόγω παρέλευσης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων.