Άγνωστοι τσιμέντωσαν τις πόρτες σχολείου στη Ρόδο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο, καθώς άγνωστοι δράστες έχτισαν με τσιμέντο (!) τις πόρτες του Γυμνασίου Σορωνής, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα οι μαθητές και οι καθηγητές.

Δεν πρόκειται για τον πρώτο βανδαλισμό στο σχολικό συγκρότημα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα πρόκλησης φθορών και ζημιών στο κτίριο, σε ώρες που το σχολείο παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από μερικές μέρες, άγνωστοι δράστες είχαν ξηλώνει τα καλώδια του ίντερνετ στο σχολείο, προκαλώντας έτσι σοβαρές ζημιές. Οι εκπαιδευτικοί, με την βοήθεια συνεργείων του Δήμου Ρόδου, κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες σπάζοντας το τσιμέντο (που ευτυχώς δεν είχε ακόμα στεγνώσει) κι έτσι το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Για το περιστατικό, έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές την φύλαξη του σχολείου κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Ταυτόχρονα, αναμένεται να ξεκινήσει και έρευνα από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτές.