Επεισόδια και φωτιές στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο (photo-vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μία γυναίκας και την καταστροφή ενός κοντέινερ, από τον εμπρησμό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένας πρόσφυγας επιτέθηκε σε μία γυναίκα, την οποία χτύπησε στο κεφάλι. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο δράστης χτυπούσε με σίδερο κοντέινερ που χρησιμοποιείται από το προσωπικό του καταυλισμού για εργασίες, όπως η διανομή του φαγητού.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, στο σημείο που βρισκόταν ο Ιρανός μετέβησαν δύο ακόμα άτομα που συνέβαλαν στην καταστροφή του κοντέινερ. Στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του, αλλά και σοβαρές ζημιές στο διπλανό κοντέινερ, το οποίο περιέχει τον ιατρικό εξοπλισμό.

%cf%87%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%82

Μέσα στο δεύτερο κοντέινερ υπήρχε γιατρός, ο οποίος απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με το politischios.gr, στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν τη φωτιά, προτού επεκταθεί στον υπόλοιπο καταυλισμό. Ο άνδρας που χτύπησε τη γυναίκα και ξεκίνησε τα επεισόδια, συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού.