Στα άκρα η κατάσταση στη Χίο - Νέες συμπλοκές μεταναστών με τραυματίες (φωτό + video)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων, αυτή τη φορά σε εκείνον της Σούδας, όπου πλέον οι συμπλοκές γίνονται σε καθημερινή βάση, σαν το κερασάκι στην τούρτα αν συνυπολογιστούν οι άθλιες συνθήκες διαμονής και η μεγάλη παραμονή στο σημείο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκε ακόμα ένα επεισόδιο μεταξύ ομάδων μεταναστών, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα σοβάρεψαν, καθώς χρησιμοποιήθηκαν καδρόνια που ορισμένοι ξήλωσαν από παλέτες όπου είναι τοποθετημένες σκηνές.

Κατά την άγρια συμπλοκή δύο μετανάστες τραυματίστηκαν στο πρόσωπο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όπως και έγινε. Όμως τη στιγμή που οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν τα αίματα “άναψαν” και πάλι κι έτσι συνεχίστηκε το γρονθοκόπημα ανάμεσα στους μετανάστες.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως το ΕΚΑΒ για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, οι οποίοι τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους, αλλά και η Πυροσβεστική, καθώς υπήρξε φόβος για εμπρησμό, όπως γίνεται συνήθως σε επεισόδια διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν στον Πολίτη της Χίου εργαζόμενοι στον χώρο.