Νέα μπλόκα πολιτών σε πλειστηριασμούς σε Αθήνα, Θεσ/νίκη & Πάτρα (vid)

Σε μια ακόμη ματαίωση πλειστηριασμών οδήγησαν οι διαμαρτυρίες πολιτών, φορέων και οργανώσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Στο Ειρηνοδικείο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, η διαδικασία για τον πλειστηριασμό ξεκίνησε, παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, ωστόσο η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα, αλλά σε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Τελικά δεν έγιναν πλειστηριασμοί.

Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και στην Πάτρα, όπου μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της πόλης. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και πολλές αντιδράσεις, κατάφεραν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες. Η απουσία συμβολαιογράφου από τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, οδήγησε στη ματαίωση της διαδικασίας.