Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια: Βόμβα κάτω από την οικοδομή που διαμένει η εισαγγελέας Τσατάνη

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας εξερράγη 15 λεπτά πριν από τις 11 χθες το βράδυ, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και συναγερμό στις Αρχές. Από την έκρηξη του μηχανισμού που δεν ήταν μεγάλης ισχύος, έσπασαν πολλά τζάμια, τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και στα γύρω κτίρια και προκλήθηκαν ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα. ΄Ενα από αυτά ανήκει σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Εξαρχείων, αλλά εκτιμάται ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος.

Αρχικά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολούνται με την υπόθεση, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο όροφο μένει η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο άγνωστος που προειδοποίησε τηλεφωνικά για την έκρηξη, ανέφερε μόνο τη διεύθυνση που επρόκειτο να γίνει. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.

tsatani

tsatani3

Μάλιστα ο δικηγόρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Εισαγγελέας, η οποία είναι γνωστή για το χειρισμό της υπόθεσης Βατοπεδίου, καθώς επίσης και για την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία την έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με αποτέλεσμα την παραπομπή και απομάκρυνσή της από την υπόθεση.

%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b12

%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b11

%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1

O Θέμης Σοφός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για “στοχευμένη επίθεση στην Γεωργία Τσατάνη. Αν δείτε το σημείο της έκρηξης είναι ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η κ.Τσατάνη” και πρόσθεσε ότι “η κ.Εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει τις σοβαρές ενδείξεις, τις σοβαρές απειλές που υπήρχαν σε βάρος της, καθώς και ότι πρέπει να αυξηθεί η ασφάλειά της, γιατί χειρίζεται βαριές ποινικές υποθέσεις”. Λίγη ώρα πριν την έκρηξη είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, που μιλούσε καλά ελληνικά τηλεφώνησε στις 22:22 στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι, έχει τοποθετηθεί μηχανισμός που θα εκραγεί σε 25 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά ό,τι στοιχεία μπορεί να βρεθούν στο σημείο και αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που ίσως είδαν κάτι ύποπτο, όχι μόνο χθες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.