Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου Ιδρύματος της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή του. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για επιδείνωση των προβλημάτων στο νοσοκομείο και σημειώνει ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι “κοροϊδία”, αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από τους εργαζόμενους οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α’ εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ».

Επιπλέον, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια».

Σε ό,τι αφορά τους εργολαβικούς εργάτες (σ.σ. σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη), σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό».