Φωτιά σε hot spot στη Λέσβο - Παιδιά μεταφέρονται στο ΠΙΚΠΑ (φωτό + video)

Χιλιάδες μετανάστες απομακρύνονται από το hot spot της Μόριας το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα μαρτυρίες εθελοντών που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, αναφέρουν ότι από τον καταυλισμό έχουν απομακρυνθεί περίπου 4.000 άνθρωποι.

Η φωτιά έχει επεκταθεί, ενώ πριν από λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος για τα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σημειώθηκαν άγρια επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες από διαφορετικές χώρες, ενώ χθες Κυριακή, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα.

Το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι διαδήλωσαν στην περιοχή της Μόριας. Αργότερα, μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot επιχείρησαν να κάνουν πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν φήμες περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους διαμαρτυρόμενους, υποχρεώνοντάς τους να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους, ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, η φωτιά στην αγροτική έκταση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ,  εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές ήταν σε εξέλιξη στο hot spot της Μόριας περίπου από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας.