Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν Σεϊσίδης και Σακκάς

Στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών στο Εφετείο οδηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, που συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, καθώς ήταν καταζητούμενοι για ληστεία και υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι δύο καταζητούμενοι, εντοπίστηκαν στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στον περιφερειακό δρόμο Παλαιολόγου, που οδηγεί στο Γύθειο. Δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο με δύο υπόπτους.

Οι επιβαίνοντες όταν είδαν τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα, έκαναν αναστροφή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με τους δύο άνδρες τελικά να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους στον χώρο των ΚΤΕΛ και να προσπαθούν να διαφύγουν αλλά τελικά συνελήφθησαν.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική, αφού όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δύο άτομα που είχαν απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις. Παράλληλα, διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο, από περιοχή της Αθήνας.

Ο Μάριος Σεϊσίδης έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα» και καταζητείται από την αστυνομία εδώ και δέκα χρόνια. Μάλιστα πριν από χρόνια μαζί με άλλα δύο άτομα είχε επικηρυχθεί για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες με λεία περίπου 700.000 ευρώ, από το 2002 ως το 2006.

O Κώστας Σακκάς είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε αναζητούνταν. Μια εβδομάδα αργότερα «εμφανίστηκε» με επιστολή του σε ιστοσελίδα, όπου δήλωνε πως δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΕΡΤ1 / ΑΠΕ – ΜΠΕ