Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 41χρονος από το Κορωπί

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα σε βάρος του 41χρονου που πυροβόλησε χθες στο Κορωπί τον πατέρα της 26χρονης πρώην συντρόφου του, η οποία είχε δολοφονήσει μια ημέρα πριν την πρώην σύζυγό του, στην ίδια περιοχή. Νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 26χρονης, η οποία ομολόγησε την πράξη της και προφυλακίστηκε.

Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο άνδρας προσήχθη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, και μάλιστα ξέσπασε σε γοερά κλάματα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των αστυνομικών ο 41χρόνος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και εμφανίστηκε μετανιωμένος καθώς σκέφτεται τα τέσσερα παιδιά του.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι θεωρούσε υπεύθυνο τον πατέρα της συντρόφου του για τον φόνο. «Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα: «Αλήτη, δολοφόνοι, τι είναι αυτό που κάνατε;» Πήγα να τον φοβερίσω, για να καταλάβει τι έκανε, γιατί για μένα αυτός ήταν ο φταίχτης!» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών.

«Χωρίς να κατέβω από το αυτοκίνητο και σε απόσταση 10-15 μέτρων, πυροβόλησα μία φορά στον αέρα και μία στα πόδια. Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών.

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ