Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στα Εξάρχεια - 12 συλλήψεις

Κάτω από πλήρη μυστικότητα, η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει μια μεγάλη σπείρα ναρκωτικών έπειτα από τιτάνια επιχείρηση, μόλις δύο ημέρες αφού η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Αιγύπτιου γνωστού ως «Χαμπίμπι» στις 7 Ιουνίου, στα Εξάρχεια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είπε πως η επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο. Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης» σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός τόνισε ότι «θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης. Τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

Η μυστική επιχείρηση και οι συλλήψεις

Με συντονισμένο σχεδιασμό, η μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έδρασε στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν σε έρευνες σε διαμερίσματα, αποθήκες, καταστήματα και σε οριοθετημένους χώρους. Γύρω από την περιοχή ήταν άνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ όπως και αστυνομικοί από την ΥΜΕΤ στην περίπτωση ανάγκης για άμεση επέμβαση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 12 συλλήψεις, 10 Αλβανών και 2 Ελλήνων (ενός άνδρα και μιας γυναίκας). Οι έρευνες οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός οργανωμένου εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίησης ναρκωτικών τα οποία διακινούσαν στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τυποποιημένες σε χιλιάδες μικροσυσκευασίες, έτοιμες για να “βγουν” στην αγορά, όπως επίσης και όπλα, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα κλπ.