"Νίκο, σε πήρα να ευχηθώ σε όλους να έχετε καλή τύχη": Τα τελευταία λόγια του Κ.Μαμιδάκη στον αδελφό του

«Νίκο, σε πήρα να ευχηθώ σε όλους να έχετε καλή τύχη». Αυτά φαίνεται πως ήταν τα τελευταία λόγια του Κυριάκου Μαμιδάκη προς τον αδελφό του Νίκο, λίγα μόλις λεπτά πριν πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει, στο σπίτι του με το 32αρι περίστροφο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί, ο ιδρυτής της εταιρείας πετρελαιοειδών Jet Oil, Κυριάκος Μαμιδάκης, λίγα λεπτά πριν αυτοκτονήσει θέλησε να μιλήσει στον αδελφό του Νίκο, συνιδρυτή της εταιρείας, και έτσι, του ευχήθηκε καλή τύχη στον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο Νίκος Μαμιδάκης αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και για τον λόγο αυτό ειδοποίησε τον γαμπρό του αδελφού του, και του είπε να πάει αμέσως στο σπίτι στο Διόνυσο, “γιατί φοβάται για τον Κυριάκο μην κάνει καμιά τρέλα”.

Ωστόσο, τόσο ο αδερφός του όσο και όλοι του οι συγγενείς, δεν πρόλαβαν την άσχημη εξέλιξη.

Οι δύο κόρες του, Ειρήνη και Εύη, είναι απαρηγόρητες, όπως και ο αδερφός του Νίκος, από την δραματική κατάληξη που που διάλεξε ο Κρητικός επιχειρηματίας.

Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας, έβαλε τέλος στη ζωή του, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν το άψυχο σώμα του άνδρα στο γραφείο του, δίπλα σε μια λευκή κόλλα χαρτί και ένα στυλό, τα οποία όμως ο αυτόχειρας τελικά δεν χρησιμοποίησε.

Παράλληλα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στο ταβάνι του γραφείου ήταν καρφωμένη μια σφαίρα από το παλιό 32άρι περίστροφο. Οι ειδικοί εκφράζουν πως ο αυτόχειρας έκανε δοκιμή του όπλου, με σκοπό να διαπιστώσει εάνλειτουργεί. Όταν, πια, διαπίστωσε πως το περίστροφο δουλεύει κανονικά, το έστρεψε στον κρόταφό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως όλα δείχνουν, κίνητρο της αυτοχειρίας του επιχειρηματία ήταν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα η ιστορική εταιρεία πετρελαιοειδών της οικογένειας Μαμιδάκη.

Όπως άλλωστε λένε πρώην και νυν συνεργάτες τις τελευταίες εβδομάδες ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν ένας άλλος άνθρωπος, που δεν θύμιζε σε τίποτε τον παλιό καλό εαυτό του στο επιχειρείν.

Η πατρίδα, η Κρήτη

Αδιαμφισβήτητα, πρόκεται για ένα τραγικό συμβάν, που προκάλεσε τη θλίψη και στην πατρίδα του Κυριάκου Μαμιδάκη, την Κρήτη.

Όπως τον αποκαλούν, ένας Κρητικός παλαιάς κοπής, που δεν άντεξε την ντροπή και την στεναχώρια που τον συνόδευε μόνιμα τις τελευταίες εβδομάδες. Για αυτό, μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να διαφυλάξει τη τιμή του.

Έτσι, λοιπόν, στην κηδεία αναμένεται να δώσουν το παρόν στενοί συγγενείς και φίλοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιουνίου η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της οικογένειας εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Αυτός ο άνθρωπος που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του την ζωή. Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμα του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει τον δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι φανερώνει κατά πολύ το ήθος και τον χαρακτήρα του”.

Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία από την Ανώσκελη Χανίων, θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, παρουσία συγγενών και φίλων που θα αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που έφυγε με το κεφάλι ψηλά, υπακούοντας στον νόμο της Κρήτης.