Η Μητρόπολη Αθηνών άνοιξε τις πύλες της - Πόλος έλξης για τους τουρίστες

Ο Μητροπολιτικός Ναός, λειτούργησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα με τη παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου πλήρως  ανακαινισμένος μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Χιλιάδες Αθηναίοι και όχι μόνο επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Αθηνών από το απόγευμα του Σαββάτου όπου και άνοιξε ξανά τις πύλες της.

ImageHandler

ierosd3

Να σημειώσουμε ότι ο ναός είχε παραμείνει κλειστός για επτά χρόνια έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό του  από τις ζημιές που είχε υποστεί λόγω των σεισμών του 1981 και του 1999.

ierosd2

ierosd1

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των Αθηναίων και στη συναυλία που δόθηκε με αφορμή τα «εγκαίνια» του ναού από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου και με σολίστ τον ίδιο και τη Νεκταρία Καραντζή.

ÓÕÍÁÕËÉÁ ÄÏÈÇÊÅ ÓÇÌÅÑÁ ÔÏ ÂÑÁÄÕ ÓÔÏÍ ÐÑÏÁÕËÉÏ ×ÙÑÏ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÓÔÁ ÐËÁÉÓÉÁ ÔÙÍ ÅÊÄÇËÙÓÅÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÔÏÕ ÍÁÏÕ ÅÐÅÉÔÁ ÐÁÏ 8 ×ÑÏÍÉÁ ÅÐÉÓÊÅÕÙÍ--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI