Φίλος Φύσσα: Φασιστική και ναζιστική η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής

Για δεύτερη μέρα καταθέτει ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, που σήμερα διεξάγεται στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχάλης Ξυπόλητος.

«Η ιδεολογία της Χρυσής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία. Ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη» υποστήριξε ο  μάρτυρας, ο οποίος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο διέκοψε την κατάθεση του μάρτυρα για λίγα λεπτά, όταν, την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένας άνδρας από το κοινό φώναξε:

-Ρουπακιά, θα τα πούμε!

-Πρόεδρος: Ποιος είναι ο κύριος; Και τι θέλετε; Γιατί διακόπτετε; Η αστυνομία τι κάνει, κάθεστε; Ποιος είστε εσείς;

-Από το κοινό είμαι, κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη.

-Συνήγορος υπεράσπισης: Περαστικά!

Αστυνομικός: Θέλετε κάτι κα Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Όχι, να φύγει…

Λίγο νωρίτερα, ο συνήγορος του Αναστάσιου Μιχάλαρου, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει δύο μάρτυρες, φίλοι του Παύλου Φύσσα ότι βρισκόταν έξω από την καφετέρια Κοράλλι, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να προσέλθει στο δικαστήριο, καθώς εργάζεται και δεν μπορεί να λάβει άδεια για τρίτη μέρα.

«Εργάζεται ως σωληνουργός στο ναυπηγείο εδώ και ενάμιση μήνα. Θα πρέπει να σταματήσει από τη δουλειά. Να έρχεται μόνο τις ημέρες που είναι απαραίτητο. Δεν είναι εφικτό να είναι εδώ κάθε μέρα» ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.