"Πνίγηκε" η Αρκαδία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη (εικόνες + βίντεο)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Δήμος Μεγαλόπολης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που “σαρώνει” την περιοχή, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βροχή, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι που είχε το ίδιο μέγεθος με κάστανο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε στέγες σπιτιών, υπόγεια πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ τουλάχιστον 12 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Πολλά στρέμματα με καλλιέργειες καταστράφηκαν, χάθηκαν αρκετά πουλερικά, με όλη την κατοικημένη περιοχή να βρίσκεται χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς κινητή τηλεφωνία.

Εξίσου σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και η Τρίπολη, όπου πολλά μαγαζιά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ ακόμη και ξενοδοχείο πλημμύρισε. Από την καταρρακτώδη βροχή μάλιστα κατέρρευσε τμήμα της στέγης κοσμικού κέντρου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα, καλεσμένα σε γαμήλια δεξίωση. Ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, τα οποία οι αστυνομικοί απομάκρυναν σταδιακά, ενώ συνεργεία απεκατέστησαν τις ζημιές.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη, στο ίδιο σημείο πριν από τη σήραγγα Ραψομάτη.