Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία, Εύβοια και Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι

Μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται κοντά σε οικισμό, εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Δοκού Ευβοίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην αγροτοδασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση έχουν δώσει διαστάσεις και έχουν επιταχύνει την εξέλιξη της φωτιάς. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα έχουν σπεύσει στην περιοχή καθώς η φωτιά έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Το κύριο βάρος στις δυνάμεις κατάσβεσης έχει πέσει στην προστασία των σπιτιών του οικισμού που απειλούνται επειδή η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Στην κατάσβεση συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε οικόπεδο επί της οδού Ευκαλύπτων δίπλα από το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο βρίσκονται 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 45 άνδρες οι οποίοι δίνουν μάχη για την κατάσβεσης ώστε να μην επεκταθεί.

Στο μεταξύ, μαίνεται από τις 06.40 η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον παραθαλάσσιο οικισμό Σαράντι Βοιωτίας, του δήμου Θηβαίων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, καθώς και 13 άτομα πεζοπόρου τμήματος.