Δυστύχημα Μαυρίκου: Μηχανική βλάβη στην Porsche προκάλεσε τη φωτιά - Δεν έπρεπε να οδηγεί, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Στο συμπέρασμα ότι η φωτιά που προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στη φλεγόμενη Porsche προκλήθηκε από μηχανική βλάβη φαίνεται ότι καταλήγουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών με βάση τα στοιχεία που τους παρουσίασαν οι εμπειρογνώμονες.

Μετά τις δύο αυτοψίες που έγιναν στην Αττική Οδό, οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους το βράδυ της Τρίτης, καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα καθώς φαίνεται να μην υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που να στοιχειοθετούν ότι υπήρξε εγκληματική ενέργεια.

Κατά πληροφορίες, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι η διαρροή λαδιού και καυσίμων προκλήθηκε από κάποιου είδους μηχανική βλάβη.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, αναμένεται να σταλούν στα κεντρικά της Porsche κάποια ανταλλακτικά και κάποια τμήματα του τζιπ στο οποίο επέβαινε ο εκδότης το μοιραίο εκείνο μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανάλυση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του εκδότη, ειδικού πραγματογνώμονα Γιώργου Ραυτογιάννη, διαπιστώθηκε ότι στα τελευταία περίπου 350 μέτρα της πορείας του τζιπ υπήρξαν πέντε-έξι χτυπήματα του οχήματος στο τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα, ενώ από το ΙΧ έπεφταν λόγω των προσκρούσεων και του τεχνικού προβλήματος που παρουσίαζε ορισμένα εξαρτήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση του οδηγού, θα είχε την ίδια κατάληξη», εξαιτίας όσων παρουσίασε το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί η αστυνομία τα 30 δευτερόλεπτα που υπάρχει κενό, αλλά και τις πέντε φορές που προσέκρουε το αυτοκίνητο στο διαχωριστικό, στηθαίο.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν σε θέση να οδηγήσει;

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 42χρονου εκδότη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει.

Το παραπάνω στοιχείο αποκάλυψε η ίδια η μητέρα του Μαυρίκου η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha δήλωσε πως το παιδί της έπαιρνε φάρμακα εν αγνοία του.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η ΕΛ.ΑΣ, λέγοντας ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, δεν ήταν δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Η μητέρα του, μάλιστα, υποστήριξε πως ο 42χρονος εκδότης δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσει.

Όπως είπαν αστυνομικοί που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο: όποιος γιατρός και να τον εξέταζε, το πρώτο πράγμα που θα του επισήμαινε θα ήταν να μην οδηγήσει.

Το αν ο άτυχος εκδότης ήταν σε θέση να αντιδράσει, θα πιστοποιηθεί και από τις ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε 10-15 ημέρες.

Ένα άλλο στοιχείο, είναι ότι η ζώνη βρισκόταν κουμπωμένη στην ειδική θέση που προβλέπεται. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν ο Παναγιώτης Μαυρίκος φορούσε τη ζώνη, ή απλώς την είχε περάσει πίσω από την πλάτη του, ώστε να μην χτυπά το καμπανάκι προειδοποίησης. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να εξακριβωθεί, καθώς το σημείο κάηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Το επόμενο στοιχείο που προέκυψε, αφορά σε ένα κομμάτι από το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού. Στο κομμάτι αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη καπνού, κάτι που για τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε στη διάθεσή του το χρόνο να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο, βγαίνοντας από τη θέση του συνοδηγού.