Κάηκε ζωντανός στην Porsche του ο εκδότης Π. Μαυρίκος-Το χρονικό του θανάτου

Το αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne που ανήκει στη σύζυγο του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου πήρε φωτιά από άγνωστη αιτία στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος του Mall στις 14.50 στην Αττική Οδό. Ο οδηγός του, που σύμφωνα με τις ενδείξεις είναι ο εκδότης Π. Μαυρίκος, ανασύρθηκε απανθρακωμένος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε Πέμπτη στο 24,4 χλμ, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική και η Ασφάλεια.

Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η ανάφλεξη (π.χ. αν εμπλέκεται και άλλο αυτοκίνητο στο περιστατικό) δεν είναι ακόμη γνωστά. Ίσως οι κάμερες της Αττικής Οδού να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε το συμβάν στο Twitter ως εξής:”νεκρό άτομο ανασύρθηκε μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο επί της Αττικής Οδού στο ύψος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής”.

Λίγη ώρα μετά το τρομερό συμβάν, η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, στην οποία ανήκει το πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche, μετέβη στη ΓΑΔΑ για την κατάθεση στην Ασφάλεια.

Η σύζυγος του εκδότη επιβεβαίωσε την ταυτότητα του απανθρακωμένου άνδρα  από τα προσωπικά του αντικείμενα, καθώς η κατάσταση της σορού δεν επέτρεψε την άμεση αναγνώριση.  Το μόνο που απομένει πλέον είναι η επιστημονική απόδειξη που θα προκύψει έπειτα από τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι εκλήθησαν η μητέρα του και η σύζυγός του στο νοσοκομείο για την αναγνώριση του οδηγού του οχήματος αυτό τελικά δεν έγινε, καθώς οι ειδικοί εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι νέο στη διαδικασία, ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας υποστήριξε νωρίτερα ότι το θύμα της πυρκαγιάς ήταν ο πελάτης του, καθώς τον αναζητούσε εδώ και ώρες και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος θα προέβαινε σε συμπληρωματική κατάθεση, δίνοντας στοιχεία για υποθέσεις χρηματισμού που αφορούσαν ανθρώπους του δημοσίου και πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις που προέκυψαν τόσο από την ίδια τη φύση του περιστατικού όσο και από το παρελθόν του Παναγιώτη Μαυρίκου ο οποίος κατηγορούνταν ως βασικό μέλος κυκλώματος «εκβιαστών- δημοσιογράφων», ήταν ότι ο θάνατος του 42χρονου δεν προέκυψε από ατύχημα. Οι αρχές δεν δείχνουν να πείθονται από το σενάριο της μηχανικής βλάβης στο αυτοκίνητο.

Το κατεστραμμένο πολυτελές όχημα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας, όπου οι πραγματογνώμονες προχωρούν στη λεπτομερή εξέτασή του.