Κροτίδα "έσκασε" στα χέρια 16χρονου - Κίνδυνος να ακρωτηριαστεί

Δυστυχώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σημειώνονται από ελαφριά έως πολύ σοβαρά ατυχήματα με κροτίδες οι οποίες μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνες στα χέρια ανθρώπων που προφανώς δεν έχουν την αίσθηση του τι μπορεί να προκληθεί ακόμη κι από ένα μικρό λάθος.

Έτσι έγινε φέτος σε ένα χωριό της Σύρου, με έναν ανήλικο να κινδυνεύει να χάσει το χέρι του από αντίστοιχο περιστατικό.

Ο 16χρονος προσπάθησε να πυροδοτήσει μια αυτοσχέδια κροτίδα όμως αυτή “έσκασε” στα χέρια του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αριστερό χέρι. Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε άμεσα, έκριναν την κατάστασή του πολύ σοβαρή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στην Αθήνα.

Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα στη Σύρο, την μοιραία κροτίδα είχαν κατασκευάσει δύο συνομήλικοι φίλοι του νεαρού οι οποίοι την έδωσαν στον άτυχο 16χρονο. Οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν στα σπίτια τους, όπου κατασχέθηκαν 775 τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά που οι μητέρες τους παραδέχθηκαν ότι είχαν προμηθευτεί οι ίδιες μέσω διαδικτύου.

Έτσι, συνελήφθησαν και αυτές και παραπέμφθηκαν μαζί με τα παιδιά τους στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Σε βάρος όλων ασκήθηκε δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας, ενώ σε βάρος των δυο γυναικών ηλικίας 50 και 47 χρόνων προστέθηκε και η κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων.