Απελευθερώθηκαν 33 λιοντάρια που ζούσαν σε τσίρκα

Σε ένα φυσικό καταφύγιο θα απελευθερωθούν 33 λιοντάρια τα οποία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τσίρκα της νότιας Αμερικής, σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων κλειστή στο κοινό, όπου θα λάβουν φροντίδα και τροφή.

Τα ταλαιπωρημένα αιλουροειδή αναχώρησαν στις 29 Απριλίου από το Περού και έφθασαν στην Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα ελεύθερα -πλέον- λιοντάρια κουράστηκαν λίγο από το 15ωρο ταξίδι όπως είπε η Γιαν Κρίμερ, πρόεδρος της Animal Defenders International (ADI), της ΜΚΟ που έχει αναλάβει αυτή τη μεγάλη επιχείρηση με ονομασία «Πνεύμα ελευθερίας».

«Έζησαν μια πραγματική κόλαση. Τα χτυπούσαν και τα άφηναν νηστικά… Τα φέρνουμε στον παράδεισο, στις ρίζες τους», είπε. «Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, το ενδιαίτημά τους θα επεκτείνεται στον βαθμό που θα συνηθίζουν στην καινούρια τους ζωή και το ένα θα ημερώνει το άλλο», πρόσθεσε η Κρίμερ.

Από τα 33 αιλουροειδή, τα 24 προέρχονται από το Περού και τα εννέα από την Κολομβία ενώ στο Περού χρειάστηκε ακόμη και η επέμβαση του νόμου ώστε να απελευθερωθούν. Οι δύο χώρες έχουν εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκα, το 2011 και 2013 αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η ADI, πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην Ιστορία επιχείρηση μεταφοράς αιλουροειδών σε αιχμαλωσία.