Στάσεις εργασίας στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Τρίωρες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, το επιβατικό κοινό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Προαστιακό σιδηρόδρομο Αθήνας και Θεσσαλονίκης την Μ.Τετάρτη, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, 27, 28 και 29 Απριλίου 2016 από τις 05:00 έως 08:00 το πρωί, από τις 13:00 έως 16:00 το μεσημέρι και από τις 21:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτή την απόφαση καταγγέλλοντας την διοίκηση για αδιαφορία και απαξίωση που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια για την κατάσταση και την λειτουργία του σιδηροδρόμου. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του προσωπικού και του επιβατικού κοινού, όπως αναφέρεται.

Ειδικότερα στα τμήματα Κιάτο – Αεροδρόμιο και Πειραιάς – Χαλκίδα, όπου είναι συνεχής η επιβίβαση και παραμονή στους συρμούς μεγάλου αριθμού ατόμων, με ιδιαίτερα παραβατική συμπεριφορά, τα προβλήματα είναι ακόμη περισσότερο έντονα.

Επιπλέον, μόνιμη επωδός είναι η τραγική κατάσταση και η απαξίωση του τροχαίου υλικού, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του. Υπερθερμάνσεις, ακινητοποιήσεις και εφεδρείες συρμών αποτελούν ζητήματα της ημερησίας διάταξης, τονίζουν, ενώ αναγκαστικά χρησιμοποιούνται συχνά παλαιοί συρμοί, όπου το χειροκίνητο άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών είναι απαραίτητο, χωρίς κλιματισμό, ρυπαροί και δύσοσμοι.